Metoden bakom träningspassen

Vårt mål är att försöka skapa så bra träningsförutsättningar som det bara går för dig. Vi vill att du ska kunna släppa allt ansvar och bara fokusera på passet. Du ska kunna komma hit, träna, le och lämna gymmet med mer energi. Men hur går tankarna bakom träningspassen? Hur ser vår metod och vår filosofi ut?

Jag tänkte berätta lite om hur det generella programmet är strukturerat. Om individuella program (skräddarsydda) berättar jag vid ett annat tillfälle.

Du vill bli starkare men inte på bekostnad av din kondition och uthållighet. Du vill bli rörligare men inte på bekostnad av stabilitet och balans. Vårt program är designat för att stimulera kroppens alla förmågor utan att favorisera en specifik förmåga. Därför är varje pass annorlunda. För att balansera kroppens olika förmågor måste vi variera övningar, belastning och tid.

Livet kommer alltid att utmana dig på det sätt som du minst anar. Du kommer alltid att misslyckas i marginalen av din erfarenhet. Det är ytterligare en anledning till varför vi använder ett så bredd spektra av övningar. Vi plockar guldkornen ur friidrott, styrkelyft, gymnastik, konditionsidrotter med mera för att du ska bli bättre förberedd på det du inte ens kan förutse. 

Kroppen har olika energisystem. Vi liknar dessa vid de olika funktionerna i ett hus. Husets elsystem motsvaras av vårt nervsystem och kraftdepåer. Ventiler, fläktar och fönster motsvaras av hjärta, lungor och blodomlopp. Rör, kranar, filter och avlopp kan liknas vid kroppens muskelceller och energidepåer. Om du har jämn kapacitet i samtliga energisystem är du helt enkelt mer vältränad.

Överkapacitet i en av kroppens förmågor eller i ett av kroppens energisystem betyder naturligtvis underkapacitet i ett annat. Vi designar träningen för att du aldrig ska behöva hamna på pottkanten. 

Forskningen stöder enhetligt att vårt sätt att designa träningen och förhålla oss till kost ger dig fördelar långt bortom gymmets väggar. Vi vet att när du blir starkare, uthålligare, rörligare, mer explosiv, smidigare och får bättre kondition så kommer vi även kunna mäta positiv effekt på blodtryck, blodfetter, bendensitet, blodsocker, fettmassa, muskelmassa med mera. Och även om det är svårare att mäta så ser vi också effekter på ditt mentala tillstånd. 

Kort och gott, vårt kost- och träningsprogram ska ge dig bättre hälsa och livskvalitet.

Om du vill fördjupa dig i vår metod och filosofi ska du prata med Harry ([email protected]). Kanske vill du själv hjälpa andra i rollen som Coach? Då är det Harry du ska prata med.

High five!

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out