Hur vi byggde ett växthus för hälsa och livskvalitet

2010 

Kalle jobbar en kort period med företaget Liv och Lust som startats av Johan Holmsäter som också grundade Friskis & Svettis. En vision om hur friskvård och träning borde bedrivas börjar växa fram. Han hade upptäckt CrossFit och följde crossfit.com dagligen. 

Oskar jobbar på SEB och har också upptäckt CrossFit. Han var rätt besviken på hur företag allmänt bedrev friskvård för sina anställda. Han bloggade sporadiskt om träning och hälsa och hjälpte kollegor med kostplaner.

2012 

Kalle startar enskild firma och började jobba med hälsotester och personlig träning. Han for riket runt med en bioimpedansvåg och genomförde hundratals konsultationer på olika företag. 

2013 

Kalle hyrde in sig på ett gym och jobbade intensivt med hälsotester på ett par stora svenska företag. Han fortsatte att jobba med personlig träning och gruppträning samt att skapa struktur för att starta ett nytt företag som bättre skulle kunna iscensätta hans idéer om träning och friskvård. 

När de gamla barndomsvännerna Kalle och Oskar träffades för första gången på 15 år tog det fart. Kalle och Oskar delade samma tankar och idéer om allt från fysträning till företagshälsovård. De intensiva diskussionerna handlade i huvudsak om hur man bäst hjälper människor med hälsa och livskvalitet. Det kom att bli ledorden som formade den verksamhet som växte fram. CrossFit tillhandahöll den bästa metoden för att uppnå syftet. 

2014 

I februari grundades företaget Funktionella Rörelser i Stockholm AB. Kalle, Oskar, Jarl och Thomas är delägare i bolaget. En styrelse bildades av ägarna samt ett riktigt styrelseproffs, Margareta anlitades som som ordförande.

I maj öppnade CrossFit Medis dörrarna på Medborgarplatsen 25 för första gången. 200 m2 med 2,7 m i tak skulle bli ett växthus för hälsa och livskvalitet. Den första tiden var det framför allt personlig träning men ganska snart började gruppträningarna få fler deltagare. Budskapet om hälsa och livskvalitet samt nedtonat fokus på tävling lockade medlemmar som tidigare varit en smula skeptiska till CrossFit. 

Begränsade resurser gjorde att vi fick improvisera en hel del. Vi byggde egna medicinbollar och hade egentligen bara kettlebells och skivstänger samt ringar och en liten rigg som redskap. Men medlemmarna blev ändå ruskigt vältränade. Det bekräftade vår starka tro på coaching som den avgörande komponenten för att våra medlemmar skulle förbättra sin hälsa och livskvalitet. 

2015

Fantastiskt engagerade coacher hjälpte till att utveckla verksamheten. Teamet var stark drivet av att hjälpa medlemmarna att må bättre och bli gladare. Vi satsade hårt på att vidareutbilda oss. Under året gick flera personer “CrossFit Level 1”. Våra medlemmar utvecklades på ett enastående sätt och då var coacherna tvungna att ligga steget före. 

2016

Det var dags att sluta uppfinna hjulet. Hittills hade vi utvecklat alla delar av vår verksamhet efter våra egna idéer om hur saker och ting ska fungera. Vi såg hur det allt som ofta inte blev som vi tänkt. Vi hade svårt att nå vår vision och vi arbetade inte på ett tillräckligt regelbundet sätt.  Vi svalde vår stolthet och började se oss om i branschen för att ta reda på hur de mest framgångsrika gjorde.

Vi reste till “CrossFit Games” i Carson i Kalifornien. Innan vi reste dit mailade vi ett flertal personer som ansågs vara experter på olika områden som intresserade oss. Det var otroligt vad generösa de var med sin tid och sina kunskaper. Det nätverk som byggdes under resan har varit ovärderligt för oss. 

Vi fortsatte att utbilda oss på alla plan. Flera coacher gick “CrossFit Level 2”. 

2017 

Expansion! I januari öppnades officiellt två nya träningsytor samt nya omklädningsrum med bastu på Medborgarplatsen 25. “Gymnastiksalen” försågs med ringar, räck och rep samt ett golv väl anpassat för funktionell träning. “Gymmet” fick utrustning anpassad för rehab samt styrke- och konditionsträning. 

Utbildningsinsatserna fortlöper. “CrossFit Level 2” och “CrossFit Level 3” har uppnåtts av fler tränare. Företaget uppgraderades genom ett mentorskapsprogram från Two-Brain Business. Two-Brain Business erbjuder mentorskap för gymägare över hela världen. 

2018

Samarbetet med Two-Brain Business utvecklades mer och mer. Kalle och Oskar genomgår utbildning för att själva bli mentorer. Under sommaren börjar de hjälpa andra gym runt om i världen att göra samma förbättringar som iscensatts i den egna verksamheten.

Fler coacher börjar att jobba på heltid. Återkommande personlig träning blir en del av många medlemmars vardag med förbättrade resultat och ökad motivation som följd.

2019

System och rutiner förbättras kontinuerligt. Verksamheten blir mer och mer stabil och växer. Nya roller introduceras och organisationen blir stabilare. 

2020

Ett utmanande år för hela samhället. Online Coaching introducerades för att fortsätta hjälpa medlemmar på distans. 

Vi öppnar CrossFit Sickla i samband med att pandemin bryter ut. Tuff start. Tillslut får vi rätt personal på plats och verksamheten kommer så sakta igång. 

2021

Fortsatta utmaningar för hela samhället. Vi dubblar våra utbildningsinsatser och förfinar våra tjänster. Vi blir allt bättre på att kartlägga och följa upp utveckling. 

2022

Vi fortsätter att fokusera på våra medlemmars hälsa och livskvalitet. Genom att hjälpa dem förbättra sin prestationsförmåga samt sin kosthållning och återhämtning når de sina mål.

Framtiden är ljus för alla våra fantastiska medlemmar. Fundamentalt förbättrad hälsa och livskvalitet är fortfarande vår ledstjärna. Teamet gör sitt yttersta för att möjliggöra framgång och mätbara resultat. Vi utvecklar spetskompetens inom coaching. Vi förfinar våra processer för att medlemmarna ska få bästa tänkbara service. 

Vi tackar er för att ni tror på vår verksamhet och låter oss vägleda er.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out