Träningsparadoxen

Har du någonsin sagt något i stil med:

”Jag vill inte gå till den frisören för alla verkar ha så fina frisyrer där”

”Jag vill inte lämna in min bil på den verkstaden för alla bilar verkar bli så bra reparerade där”

”Jag vill inte gå till den tandläkaren för där har alla kunder så bra tandhälsa”

Gärna med tillägg som;

”Jag måste bara klippa mig själv först”

”Jag måste bara laga bilen själv först”

”Jag ska bara fixa mina tänder själv först”

Det låter väl konstigt att resonera så? Frisören, bilmekanikern och tandläkaren är väl experter som ska hjälpa dig? Det finns väl ingen vettig människa som skulle leta upp en bilverkstad, frisör eller tandläkare med rykte om dåliga resultat?

Men det är precis så som många resonerar när det gäller träning.

Många av våra medlemmar betraktas som vältränade. Den mentala tröskeln att kliva in i en miljö där man troligtvis tillhör nybörjarna är stor för många. Kanske i synnerhet på träningsanläggningar med alla förekommande kroppssteriotyper. Vi har hört många säga “men alla som tränar CrossFit är ju så vältränade”. Det stämmer, tränar du CrossFit regelbundet över tid kommer du garanterat att bli mer vältränad. Men vad som ofta glöms bort är att alla INTE var vältränade från början. 

Resonemanget borde givetvis vara helt omvänt. Om du letar efter en plats att börja träna på borde du fråga var medlemmarna får bäst resultat. Det verkar ju väldigt konstigt att välja platsen med otränade medlemmar. Då kan du rimligtvis förvänta dig att förbli otränad.

Du kommer till oss för att få hjälp att komma i form och nå dina mål. Du kommer inte till oss för att någon ska berömma dig för din fina form och bekräfta hur vältränad du redan är. Att tänka, ”jag ska bara träna upp mig lite innan jag börjar” är ju tokigt. Hur ofta tror du att någon har lyckats med det?

Att du hittar vältränade individer i alla åldrar och av olika kön på en träningsanläggning som vår är ett kvittot på att vi levererar resultat. Alla som tränar regelbundet hos oss får resultat tidigt och fortsätter kontinuerligt att utvecklas. 

När det gäller träning och hälsa behöver vi ändra en hel del föreställningar. Det jag nämnt ovan är en av dem. Det är en slags omvänd logik som många säkert inte ens tänkt på. Ring, maila eller besök oss och titta på hur medlemmarna ser ut och vad de klarar av. Titta på recensioner och vittnesmål som finns på sociala medier. Lyssna på vad medlemmarna berättar. Kvalitet ligger i de resultat som medlemmarna får.

Hur vill du må? Som de vältränade medlemmarna eller som de otränade medlemmarna?

Boka en konsultation idag.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out