De 2 största misstagen du gör mellan träningspassen

Du tränar på ett av sveriges bästa gym. Du har några av sveriges bästa CrossFit coacher. Om du tar dig till gymmet regelbundet och med rätt frekvens kommer du få rätt stimulans för att utvecklas. 

Givet ovan är det förmodligen inte träningen som utgör det största hindret för att du ska nå dina mål. 

De två största misstagen vi gör är:

  1. Att du tror att du inte behöver ändra dina övriga vanor
  2. Att du förväntar dig att förändringen kommer att ske snabbt

Så vilka vanor är det vi refererar till?

Kosthållning

Vi hänger ofta upp oss på vad vi äter men vi borde snarare att börja med att fundera på hur vi äter. Hur ser dina vanor ut? När äter du? På vilka tider? Vardagar jämfört med helger? När dricker du vatten? Vad äter du först vid en måltid?

Det finns en rad misstag som många av oss begår utan att vi tänker på det. Vi har generellt en dålig bild av våra vanor och beteenden. Tankeexperiment. Berätta vad du åt samt på vilka tider du åt den 8 januari eller den 3 december. Svårt, eller hur?

Sömn

Det är inte många som sover för mycket. Så varför sover vi för lite? När varvar du ner på kvällen? När stänger du av alla skärmar? Alltså, alla skärmar! Är ditt sovschema regelbundet eller lägger du dig vid olika tid varje kväll?

För att din kropp ska få en chans att återhämta sig behöver du sova tillräckligt. Det vet du redan. Ändå är det många av oss som vägrar ändra på våra rutiner så att vi får den sömn vi behöver. 

Stress

Behöver du göra mer? Behöver du lägga till? Behöver du fler åtaganden och arbetsuppgifter? Är mer alltid bättre?

Akut stress i form av till exempel ett träningspass är positivt för kroppen och för sinnet. Kronisk stress i form av att hela tiden känna sig otillräcklig eller att ha ont om tid eller resurser är negativt både för själen och för kroppen. 

Acceptans och tacksamhet är två hörnstenar i stresshantering. Finns de i din vardag?

Ostrukturerad träning

Har du ett helt stillasittande arbete? Transporterar du dig oftast med bil? Din vana att röra dig i vardagen spelar stor roll. Vad kan du göra annorlunda för att röra på kroppen i vardagen?

Låt oss prata mer om dina vanor på nästa utvecklingssamtal.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out