Det finns fem STORA skäl till att CrossFit är farligt

Farligt för dig

Om du kommer in och pratar med en av våra tränare, (vilket är något vi gör med alla innan de börjar träna) kommer Coachen att fråga, ”hur vill du att ditt liv ska se ut?” Ni kommer att prata om hur din fitness påverkar den frågan varje dag.

Sedan pratar ni om skillnaden mellan vart du vill och var du är just i nu. Ni kommer att lista ut vad som saknas för att komma dit men också vad du redan gör bra. Nu när du vet vad som saknas kommer ni att diskutera eventuella hinder samt ta fram en handlingsplan för att övervinna dem.

Det innebär att du kommer att göra förändringar och dessutom stå fast vid dessa från dag till dag.

Det är farligt.

Eftersom mänskliga hjärnor är förprogrammerade för att frukta det okända. ”Vem kommer jag vara om jag ändrar mina dagliga vanor? Vem kommer jag att bli om jag inte lever det liv jag för närvarande lever?” Människans hjärna ser inte framgång som något farlig. Det är det okända området där framgång skapas som hjärnan fruktar.

Farligt för din inre negativa röst

På tal om framgång kommer du att ha mycket av den varan hos oss. Vi firar framgången ofta. Vi älskar att bekräfta allt det nya som medlemmarna kan göra nu men inte kunde för en vecka sedan eller ens för ett år sedan. Vi övar också på att se våra framgångar varje vecka. Vi kallar det ”Bright Spots Friday.”

Att vara i en positiv miljö där du hela tiden känner att du vinner och har fortsatt framgång är mycket farligt för rösten i ditt huvud som säger ”Jag kan inte göra det här.” eller ”Jag kommer aldrig att förändras”, eller ”Jag” är alldeles för (det ena) eller inte tillräckligt (det andra).

Farligt för läkemedelsindustrin

När du tränat en tid på hos oss har du gjort några verkliga förändringar i ditt dagliga liv. Jag tvivlar på att du kommer att ”behöva” läsk som du brukade eller hämtmat för enkelhets skull. Du kommer att veta skillnaden mellan att vara hungrig och stressad. Du kommer att stressa av i stället för stress-äta.

Du kommer att förebyggbara de livsstilsrelaterade sjukdomar som föder läkemedelsindustrin. Var kommer de att tjäna sina miljarder om du inte äter dåligt och förblir stillasittande? De måste omstrukturera och jobba med att faktiskt lösa problem och rädda liv. Vore det inte härligt?

Farligt för ”gym”

CrossFit förändrade världen när det gäller fitness. Du behöver inte längre välja ett billigt gymmedlemskap där du blir fetare och/eller sjukare eftersom du inte använder det eller inte ens vet vad du ska göra när du använder det. Nu kan du välja en coachingtjänst som lär dig vad du ska göra, hur du ska göra det samtidigt som det roligt och kul. Hos oss får du mätbara resultat och ett slut på fitnessfrustration.

Farligt för ”branschen”

För bara ett decennium sedan var de flesta coacher som verkligen kunde få dig i form upptagna med att träna bodybuilders eller elitidrottare. Olyckligtvis var de som ville hjälpa dig att må bättre och gå ner i vikt ofta överarbetade och underbetalda. Det var tyvärr vanligt att glömma kunder på den tiden

Så vi andra då?

En professionell coach är just det. Professionell. Vi tror att din coach borde hälsa dig med ett leende, komma ihåg ditt namn OCH ditt knä som ger dig visst besvär. En coach är inte bra tack vare tävlingsmeriter. En coach är bra om hon hjälper dig att må bra och nå dina mål. Hjärta, etik och moral är krav hos oss.

Listan kan fortsätta. Men rubrikerna kommer fortfarande att se bekanta ut. CrossFit är dåliga nyheter för de saker som är dåliga nyheter för dig.

Välkommen på en kostnadsfri konsultation!

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out