Livet tog över, nu är Rickard tillbaka och sätter nya mål

Rickard Kyrk delar med sig av sin resa och de förändringar han varit med om sedan han började träna hos oss på CrossFit Medis & Sickla.

Berätta lite om dig själv innan du började träna hos oss
Jag har alltid varit aktiv. Tränat både fotboll, innebandy och egentligen spelat på seriös nivå till jag var strax över 30. Jag är 38 år nu. Slutet på träningen kom när jag slet jag av hälsenan och då var jag där i livet att jobb tog över och jag fick familj. Jag rehabiliterade mig tillbaka ganska okej från hälseneskadan men någonstans då lärde sig min kropp att snedbalansera lite. Det resulterade i att jag fått lite problem med kroppen. Jag blev alltmer stillasittande och har ett stillasittande jobb. Efter några besök hos en naprapat så rekommenderades jag att träna med Erin på CrossFit Sickla. Det blev ett gyllene läge att träffa någon som är duktig på att träna samtidigt som de kunde ta fram ett specialprogram till mig. Det här är 5-6 månader sen.

Jag kom hit med förhoppningen att bara hitta tillbaka till stabiliteten i kroppen. Jag hade också lite bekymmer med ryggen. Då tändes min gamla gnista igen. Jag hittade tillbaka ganska snabbt och nu går jag här för att vi har satt upp andra mål, som egentligen inte har med min rehabilitering att göra. De här besvären jag hade i ryggen har försvunnit. Jag har mycket bättre ork. Jag spelar padel, innebandy och lite korpfotboll. Nu siktar jag och Erin på nya mål. Det har verkligen blivit en härlig nytändning för mig!

Vad är ditt tips till någon som inte testat och vet vad CrossFit är för träningsform?
Många har nog ganska mycket förutfattade meningar om vad som menas med en Coach. Vad det innebär att gå och träna. Innan såg jag framför mig att jag skulle vara på ett gym och trängas med 20 andra. Det här är något helt annat. Jag skulle säga att man ska våga gå hit och inte vara fulltränad. Så kunde jag känna, att det var en liten broms, ska jag gå dit? Jag är inte i speciellt bra form. Men det är inte det som är meningen, det är meningen att du ska vara i form längre fram. Var inte rädd för var du är just nu eller tänk på vart du ska och det är den hjälpen du får.

Var inte rädd för att testa. Är det så att man inte trivs, ja då är det så. Men för egen del har det varit full jackpott. Det är en trygg miljö här. Man är tjenis med alla, alla hälsar glatt fast jag är här och tränar själv med min Coach.

Gör som Rickard. Börja genom att boka en kostnadsfri konsultation idag!

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out