Platå?

När du inte längre utvecklas i samma takt brukar vi säga att du har nått en platå. Alla träffar en platå förr eller senare. Det är ofta tufft att hålla motivationen på topp när det sker. Det finns några viktiga saker som du kan hålla koll på när du väl hamnar där. Eller du kanske upplever att du befinner dig på en platå just nu? Ta del av följande information och tips.

  1. Följer du din plan halvhjärtat? 

Var ärlig mot dig själv. Följer du planen till punkt och pricka? Om det krävs tre pass i veckan för att du ska nå ditt mål så räcker det inte att du snittar två pass. Här kan lite ny inspiration behövas. Nya pass, nya recept eller något du tycker är kul. 

  1. Kroppen har vant sig

En anna stor anledning till att du hamnar på en platå är att du anpassat dig till den dos som tidigare gav dig stimulans. Vid det här laget behöver du öka intensiteten för att få önskat resultat. Om du springer lika snabbt varje gång kommer du aldrig springa snabbare. 

  1. Hormoner, stress, sömnbrist

Vår kropp är en otroligt komplex organism som fungerar bäst när den är i balans. Det är många olika saker som kan få oss ur balans. Om du är trött, överbelastad, undernärd eller överansträngd kan framgång utebli. 

  1. Du kanske inte befinner dig på en platå (del 1)?

Vad säger att du stagnerat? Tittar du på en enda mätpunkt? En siffra som många kan relatera till är kroppsvikten. Men den ger dig inte hela bilden. Siffran på vågen kanske är densamma men du kan ha ökat din muskelmassa och samtidigt tappat fettmassa. Du kan prestera bättre i olika tester trots att vågen inte visar det. 

  1. Du kanske inte befinner dig på en platå (del 2)?

Du kanske kämpar för att tappa de sista 3 kilona för att landa på en hälsosam och naturlig vikt för din kropp/kön/ålder/längd. Att tappa de sista kilona kan kräva extra ansträngning. Även när du når ditt mål kan det krävas lite extra. Återigen är det helheten du måste titta på.

Jag hoppas att den här texten hjälper dig. Det snabbaste och säkraste sättet att tända och behålla din drivkraft är att arbeta med en erfaren coach och med ett beprövat program. Coachen kommer att kunna göra justeringar när du behöver det och se till att du följer din plan för att få de resultat du vill ha.

High five

/Coach

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out