Efter många år på traditionellt gym. Nu är det väldigt mycket roligare med styrketräning.

Van vid träning men ny inom CrossFit. Martin upplevde en tydlig framgång som han själv inte kunnat åstadkomma på egen hand. Här delar han med sig av sina erfarenheter.

Vår främsta prioritet är att hjälpa våra medlemmar att nå sina mål och uppleva framgång. Vill du prova? Boka kostnadsfri konsultation!

Jag har styrketränat sen jag var 13-14 år gammal, jag är 43 idag. Flera år innan jag kom hit tränade jag på en större kedja. Det funkade men jag har liksom inte kunnat coacha mig själv till de framsteg som jag känner att jag får här och det stödet. Det var lite därför jag började titta på CrossFit Medis. Jag besökte CrossFit Medis under våren förra året men då var det inte riktigt läge att börja. Men jag kom tillbaka under sommaren och kände att nu vill jag sätta igång.

I ett par år har jag dragits med ganska många små besvär. Ont i foten på ena sidan som lett till att jag fått ont i knät och inte samspelat ordentligt med höftled. Det var verkligen något att ta tag i när jag kom hit och det fick jag väldigt bra coaching och feedback på ganska tidigt hur vi skulle jobba med det. Det var en av de sakerna jag la fram tidigt till Florian som coachar mig.

Hur har din coach kunnat hjälpa dig?
Vi har jobbat oss igenom redan från början. Vi tittade på samspelet mellan knäled, fotled och höftled och hittat ett bra tempo för mig att utvecklas i. Framförallt när jag både var ny på gymmet och ny inom CrossFit över huvud taget. Det är inget jag provat så mycket tidigare.

Hur mår du idag?
Framför allt så är de besvären jag hade i somras borta. I dag är jag i princip smärtfri och jag har ett mycket bättre rörelsemönster när jag jobbar med flertalet leder samtidigt. Jag får det här samspelet som jag varit ute efter. Jag är smärtfri i vardagen. Det är en stor stor skillnad trots att det bara gått 2-3 månader.

Hur påverkade dig smärtan som du gick runt med?
Det var värre på morgonen. Man var mer stel och hade en molande smärta under dagen och i vissa vinklar kunde värken göra sig påmind. Men idag är det ingenting jag tänker på alls för den smärtan finns inte kvar längre.

Vad har du att säga om CrossFit Medis
Det är roligt att komma hit. Man går på passen, slipper vara själv naturligtvis. Det viktigaste är att bara att dyka upp och sen blir man ju coachad hela tiden. Det är bara att fråga om man undrar någonting och för mig har det varit otroligt många frågor eftersom jag är ny inom CrossFit. Det har blivit väldigt mycket roligare med styrketräning och att röra på kroppen över huvud taget.

Vad är ditt råd till någon som inte provat CrossFit?
Dyk upp och ta det lugnt i början. Lyssna in och känn in så kommer man se resultaten allt eftersom. De kommer smygande undan för undan. Vissa perioder så märker man inget alls men helt plöstligt så märker man att man gör något bättre än innan. Men viktigast är att bara dyka upp och försöka ha så mycket fokus som möjligt på att bara ha kul.

Gör som Martin. Börja genom att boka en kostnadsfri konsultation idag!
This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out