Råd om ekonomi, hälsa och livskvalitet

I vår verksamhet jobbar vi med kost och träning. Texten nedan syftar till att ge dig som läser en möjlighet att fatta bättre beslut. 

Det handlar om ekonomi. Tidsekonomi, finansiell ekonomi och mental ekonomi. Du står alltid inför ett eller annat beslut. Vem lyssnar du på när det gäller beteenden och vanor? 

Följande råd har vi alltid gett. Råden är allmängiltiga och kommer alltid att vara relevanta. Du kan och borde göra rätt sak för din hälsa i alla tider. Du kan och borde bygga ditt försvar mot sjukdomar och andra oförutsedda händelser kontinuerligt. 

Ingen argumenterar mot de hälsofrämjande effekterna av bra kosthållning. Ingen argumenterar mot att regelbunden träning har en stärkande effekt på kroppens immunsystem. Du vet redan att individer som fokuserar på kosthållning och träning klarar sig bättre än andra när det gäller nästan alla slags sjukdomar och skador. Det gäller alltifrån cancer till Covid-19.

Vi har redan kunnat ta del av ett flertal studier som visar att individer med bättre hälsa (muskelmassa, blodvärden, fettprocent, blodfetter, vikt, BMI, D-vitaminnivå, generell fysisk kapacitet, med mera) hanterar sjukdomar som till exempel Covid-19 samt andra trauman bättre än de som har låtit sin hälsa försämras och försvagas. 

Det är så enkelt men inte alltid så lätt. 

Fokuserar du på kost, träning och därmed hälsa ökar din livskvalitet. Du förlänger och förbättra ditt liv och din förmåga att hantera alla de tänkbara olyckor och utmaningar som tveklöst kommer att inträffa. Du kan göra något åt din situation idag. Det finns ingen anledning att vänta. 

Så varför handlar det om ekonomi dvs att hantera knappa resurser?

Fråga dig själv…

Vad är det som stoppar mig från att förändra mina vanor och beteenden? 

Vad är det som hindrar mig från att minimera socker och alkohol? 

Vad hindrar mig från att köpa mer grönsaker? 

Vad hindrar mig från att träna? 

Om en sjukdom faktiskt är farlig och du har en lösning för att motstå eller motverka den,  varför tar du inte första steget?

Det kostar tid och pengar att få hjälp med kost och träning. Du kan till exempel investera 1 timme om dagen i att gå hela eller delar av sträckan till jobbet. Vardagsrummet eller motionsspåret kostar noll kronor men ger dig ändå möjligheter till motion. Behöver du redskap kan du få access till det för under 300 kr i månaden på ett budgetgym. 

Riktigt bra hjälp i form av vägledning från en empatisk coach som känner till dina mål och förutsättningar kostar från ca 1 500 kr i månaden (individanpassad träning i grupp) till ca 20 000 kr i månaden (skräddarsydd personlig träning, kostrådgivning och livsstilscoaching). 

Vad är du beredd att investera för att nå ditt fulla potential? Vad är du beredda att investera för att undvika sjukdagar, läkarbesök, utmattning, övervikt, smärta och stelhet?

Går det verkligen att argumentera för att utgifter i form av läkarbesök, sjukgymnast, tobak, alkohol, fika, snabbmat är mer relevanta än riktigt bra vägledning?

Går det verkligen att argumentera för att tiden inte finns? Tiden du inte tar ut idag för att hålla dig frisk får du ta ut senare när du blir sjuk. En nettoförlust på 30 minuter om dagen (eller 3,5 timmar i veckan, eller 14 timmar i månaden) sparar du snabbt in. 

Är det tid eller pengar som hindrar dig från att förändra dina kostvanor? Är det för svårt att gå till sopkorgen och slänga godiset du har där hemma? Är det för svårt att handla grönsaker som du inte ens behöver tillaga (broccoli, morötter, selleri, gurkor, tomater)? En liten förändring kan ge dig stor effekt i både tid och pengar räknat. 

Vi tar vår uppgift på största allvar. Vi kommer att kämpa för att du ska förbättra din hälsa och livskvalitet från grunden. Vi tar vårt ansvar genom att berätta sanningen om kost och träning och filtrera bort de trender och allmänt nonsens som sköljer över oss varje dag via löpsedlar och sociala medier. Om vi påstår att vi kan hjälpa dig måste vi göra det. Hur jobbiga än frågorna må vara. Det här handlar inte om att ge någon skamkänslor utan om att ge dig en ärlig chans.

Rent ekonomiskt i tid och pengar räknat är avkastningen exponentiell om du äter bättre och tränar bättre. Ta hjälp av en coach. Det är ekonomiskt.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out